12.4.2015

Kirjanpito

Tili-Saarimaa Oy – taloushallintoliiton auktorisoima ja valvoma yritys hoitaa yrityksesi kirjanpidon oikea-aikaisesti ja vahvalla ammattitaidolla.

Yrittäjä – oletko sitä mieltä että

  • kirjanpito on vain välttämätön paha ja pelkkä lisäkustannus omassa liiketoiminnassasi
  • itse haluat keskittyä oman ammattitaitosi ylläpitämiseen, kehittämiseen ja omien asiakkaittesi palvelemiseen ja ulkoistaa oman yrityksesi kirjanpidon huolenpitävän ammattilaisen käsiin
  • oikein tehty kirjanpito on ehdoton edellytys niin rauhallisille yöunillesi kuin liiketoimintasi kehityksen luotettavaan seurantaan
  • kun kerran joka tapauksessa joudut kirjanpidon hoidosta jotain maksamaan, niin miksi et valitsisi halvimman hinnan ja kirjaamopalvelun sijaan lisäarvopalveluita tuottavaa tilitoimistoa ja saisi rautarouva-tyylillä toimivaa tilitoimistoyrittäjää kumppanikseni

Jos vastasit kyllä ensimmäiseen vaihtoehtoon, niin valitse tilitoimisto pelkän halvan tuntihinnan perusteella. Muista kuitenkin, että hinta ja laatu kulkee käsi kädessä kuten eräs asiakkaani aikoinaan totesi; Jos haluat hyvää sekä halpaa niin Sinun pitää valita kaksi – toinen hyvä ja toinen halpa. Kun siis ostat halpaa niin et voi vaatia hyvää!

Jos sen sijaan jokin muista em. vaihtoehdoista tuntui omaltasi, niin ota yhteyttä.

Kirjanpidon ABC — eli mitä jokaisen pitäisi tietää kirjanpidosta

Kirjanpito on sitä, että kerätään ja järjestetään tositteet, rekisteröidään niiden tiedot tietyn menetelmän mukaan ja saadaan tulokseksi laskelmat yrityksen taloudesta. Kirjanpidon kokonaisuus muodostuu yrityksen tuotoista, kuluista, omaisuudesta, omista varoista ja veloista. Kirjanpito tuottaa tietoa yrityksen johtamista varten.

Kaikki yritykset ovat kirjanpitovelvollisia. Yrityksen johto on vastuussa kirjanpidon järjestämisestä. Kirjanpito pitää erillään yrityksen rahat, tulot ja menot yrittäjän omista rahoista, tuloista ja menoista sekä samalla muiden yritysten rahoista, tuloista ja menoista.

Taloushallintoliiton Kirjanpidon ABC -opas kokoaa kirjanpidon perusteet ja käsitteet helposti luettavaksi kokonaisuudeksi.

Taloushallintoliitto