12.4.2015

Tilinpäätös ja verotus

Tilinpäätös

Tilinpäätös antaa tietoa yrityksen toiminnasta paitsi viranomaisille, myös yritykselle ja sen sidosryhmille. Tilinpäätös on aina myös verotuksen pohjana.

Tili-Saarimaa Oy laatii tilinpäätöksiä vankalla ammattitaidolla niin eri yhtiömuodoille kuin yhdistyksille ja säätiöillekin.

Verotus

Yrittäjä –

  • koetko, että verotus on yhtä ennakoimatonta kuin sään ennustaminen
  • oletko väsynyt vuodesta toiseen tuleviin veromätkyihin, joihin et ole tiennyt varautua
  • oletko tuskaillut käteisvarojen riittävyyden kanssa vaikka samanaikaisesti ennakkoverosi ovat aivan liian suuret

Taloutemme nykytila on aikaansaanut yllättävän nopeita verolainsäädännön muutoksia – ja jopa edestakaisia päätöksiä, joista edustusmenojen verovähennysoikeus on hyvä esimerkki.

Kun valitset osaavan ja kehitystä seuraavan tilitoimiston yhteistyökumppaniksesi, niin myös verotuksesi ennakoitavuus paranee.

Yllättävän monella toiminimi-yrittäjällä on se käsitys, että ”toimintani on niin pientä, ettei näiden lukujen käsittelyssä suurta ammattitaitoa tarvita – halutessani voin hoitaa kaiken jopa itse” . Jos kuulut tähän yrittäjäjoukkoon, niin oletko tietoinen, että kaikki kulut, mitkä ovat kirjanpidossasi vähennyskelpoisia, eivät kuitenkaan verotuksessa ole – tai kaikki tulot jotka ovat tuloslaskelmassa tuottoja, eivät välttämättä ole verotettavaa tuloa? Puhumattakaan siitä, että saisit vähentää verotuksessa sellaisia kuluja joita ei kirjanpidossa ole vähennetty lainkaan – ns.verolomakevähennykset.

Tili-Saarimaa Oy huolehtii asiakasyritystensä oikea-aikaisista veroista; liian suuret ennakkoverot rasittavat turhaa yrityksesi kassavaroja ja vastaavasti liian pienet ennakkoverot saattavat ennakoimattomina omalta osaltaan synnyttää kassaongelmia kun yrittäjänä maksat kahden vuoden verot samanaikaisesti; menneen tilikauden lisäverot ja meneillään olevan tilikauden ennakot.

Yrityksen verotuksen pohjana on oikein laadittu kirjapito ja tilinpäätös, jonka pohjalta ammattilainen laatii verotuslaskelman ja –ilmoituksen. Perustuuhan Sinun yrityksesi verotuspäätös ammattilaisen laatimaan kirjanpitoon, tilinpäätökseen ja veroilmoitukseen – ota yhteyttä.